Sider

tirsdag 3. september 2013

Elins sparetips #1 Sløsing

Kaffe: 

Har du tenkt over at selv en liten ting som en kopp svart take-away kaffe kan koste mye hvis man summerer gjennom året? 20 kroner x 5 dager = 100 kroner i uka, 400 kroner i måneden, 4800 kroner i året. Selvfølgelig er det godt med kaffe, men kanskje man kan trakte den selv i stedet? Og vente med kjøpekaffen til de dagene man virkelig ikke rekker å lage den selv?

Lunsj:

Ikke alle er så heldige å ha subsidierte kantiner på jobb eller studiested, og da blir det dyrt å skulle kjøpe seg full lunsj hver dag. Selv noe så enkelt som en baguett og en juice/vann blir fort minst 50 kroner. 50 kroner x 5 dager = 250 kroner i uka, 1000 kroner i måneden, 12000 kroner i året. Er det virkelig verdt det? Man kan smøre seg veldig bra mat hjemmefra for den summen, og man kan kanskje variere med en salat eller omelett en gang i blant også.

Kiosk vs. matbutikk:

Du står midt i sentrum av en by og blir tørst. I enden av gata ligger det en Kiwibutikk, mens 7-eleven ligger rett ved der du står. Hvor går du for å kjøpe deg ei vannflaske? På Kiwi koster den ca. 15 kroner, mens på 7-eleven må du ut med nærmere 30 kroner. Slike enkle valg kan bli dyre hvis man ikke er bevisst.

Ingen kommentarer: