Rema 1000 vs. Meny:
Som student er man i den livsfasen hvor økonomien kanskje er på det trangeste, men også senere i livet kan det være greit å ha et forhold til hva mat koster. Selv har jeg jobbet i matbutikk tidligere og vet ca. hvilket prisnivå ulike varer ligger på. Det blir stadig gjennomført undersøkelser som viser prisforskjellene på en handlekurv i de ulike kjedene, og Rema 1000 og Kiwi kniver stadig om å være billigst. Til den store vanlige handlingen bør man benytte lavprisbutikkene, mens man bør gå til f.eks. Meny når man skal ha fersk fisk eller kjøtt til spesielle anledninger.
Tilbudsaviser:
Vi har nei-til-reklameklistremerke på postkassa, men hvis jeg skal sjekke hva som er på tilbud går jeg inn på http://www.ukensreklame.no/index.php/dagligvarer. Der kan jeg sjekke om det er noe bra på tilbud i butikkene i nærheten. Reklamen ligger også på nettsidene til de ulike butikkene.
Handleliste:
Planlegg middagene for en periode fremover, for eksempel 1 uke av gangen. I tillegg til det man trenger til middagene, må man prøve å estimere hva man trenger til frokoster og evt. lunsj. Med litt erfaring vet man hvor mye melk det går, og hvor mange brød man trenger.
Basisvarer:
Det er lurt å ha grunnleggende ingredienser i hus, her kommer et lite utvalg:
Hvetemel, sukker, smør, salt, solsikkeolje, diverse krydder, pasta, buljongterninger, ris, ketchup
I tillegg kan man trylle frem mye magisk hvis man i tillegg har:
hermetiske tomater, maizenna, soyasaus, egg, olivenolje, tørrgjær
Fryser:
Hvis man har en fryser er det gull verdt. Man kan kjøpe stor pakke kyllingfileter og pakke de porsjonsvis avhengig av hvor mange man pleier å lage middag til. Store kvanta er ofte billigere enn små. Man kan også lage store porsjoner av gryteretter og fryse ned i passe bokser. Vi pleier å kjøpe brød og dele det opp i butikken, og så legge deler av det i fryseren. På denne måten har vi aldri tørt brød, eneste man må huske på er å ta det ut slik at det rekker å tine før man skal ha.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar